Markiezen Nederland houten markiezen productinformatie

Houten markiezen productinformatie

Meranti of grenen
We maken gebruik van 2 soorten hout. Scandinavisch grenen (alleen voor het frame) en donkerrode meranti hardhout. (voor het frame en de kappen) Als je meranti vergelijkt met grenen zie je dat het meranti met een volumieke massa > 450 kg/m3 valt in duurzaamheidsklasse 2, daar waar grenen in klasse 3 wordt ingedeeld. Meranti valt in krimpklasse 3, daar waar het grenen in krimpklasse 4 valt. Dit betekent dat de lamellen van het Meranti onderling minder zullen werken dan bij het grenen. Hierdoor zal de elasticiteit van het verfsysteem minder belast worden en dit heeft weer een positief effect op de onderhoudscyclus.

 

FSC gecertificeerd
Los van de vergelijking zijn beide houtsoorten FSC gecertificeerd. In tropische FSC bossen worden slechts enkele bomen per hectare geoogst waarna het bos jaren de tijd krijgt om zich te herstellen. Hierdoor blijven de bossen behouden.

 

Ral-kleuren
Onze markiezen worden twee keer gegrond en twee keer afgelakt met een KOMO gecertificeerd verfsysteem. Standaard in RAL-9001 en RAL-9010. Andere RAL kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs.

Doekkleuren:
Uni- en streepdoeken Citel/Tibelly/Dickson/Sattler zonder meerprijs. Toeslag op tabelprijs voor Swela en Sunvas, Dickson max.

Contact:

Markiezen Nederland houten markies zijkant recht Hennie's Zonwering

Meranti zijkap type: recht

Meranti bovenkap: recht

Volant uitvoering: schulp

Markiezen Nederland houten markies zijkant golf Hennie's Zonwering

Meranti zijkap type: golf

Meranti bovenkap: sierlijst klassiek

Volant uitvoering: recht

Markiezen Nederland houten markies zijkant modern Hennie's Zonwering

Meranti zijkap type: modern

Merantie bovenkap: sierlijst strak

Volant uitvoering: recht met inkam

Markiezen Nederland slijtlat Hennie's Zonwering

Slijtlat

Een slijtlat in de achterste slag monteren zorgt ervoor dat het doek van de muur blijft, waardoor slijtage van het doek wordt voorkomen. Wij leveren de slijtlat standaard mee. Een  stoffen stormstrook in plaats van een slijtlat is ook mogelijk tegen een meerprijs.

Markiezen Nederland stormlat Hennie's Zonwering

Stormlat
Het is mogelijk om onder de bovenkap een stormlat te schroeven. Dit zorgt voor extra stevigheid en een fraaie afwerking. Ook loopt de regen niet over het markiesdoek heen wanneer deze ingeklapt is.
De stormlat wordt standaard toegepast bij elektrische markiezen.